A Viva Magenta az év színe 2023-ban.

2023-ban a Pantone Év színe, a Viva Magenta 18-1750 élénken és lendületesen vibrál. 

 viva-magenta

Ez egy a természetben gyökerező árnyalat, amely a vörös családból származik, és az erő új jelét fejezi ki. A Viva Magenta bátor és rettenthetetlen. Lüktető színe, melynek áradozása örömteli optimista ünneplést tesz lehetővé, új perspektívákat nyit az érzékeink számára.

 

A technológia ezen korszakában ihletet merítünk a természetből és a valóságból. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta a vörös családból származik, és a kosenil vörös színe ihlette, amely a természetes festékcsalád egyik legértékesebb színezéke, valamint az egyik legerősebb és legfényesebb, amit a világ ismer.

Az ősanyagban gyökerező PANTONE 18-1750 Viva Magenta újra összekapcsol minket az eredeti anyaggal. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta felpörgeti szellemünket, segít építeni belső erőnket.

 

Leatrice Eiseman | ügyvezető igazgató, Pantone Color Institute

 

Az idei év színe erős és erőt adó. Ez egy új, animált vörös, amely tiszta örömben gyönyörködik, kísérletezésre és gátlástalan önkifejezésre ösztönöz, felvillanyozó és határtalan árnyalat, amely kiemelkedő határozottsággal jelenik meg. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta mindenkit szeretettel vár, akinek ugyanolyan életkedve és lázadó szelleme van. Ez egy merész, szellemes és mindent magába foglaló szín.