Merész karácsonyi dekorációk a trendiDEKOR ajánlásával

A karácsonyi felszerelések közül – a harisnyák, koszorúk, alkotások – egyike sem lopja el annyira a show-t, mint egy karácsonyi fa teljes fenyőillatú, ragyogó különleges pompája.  A karácsonyfa nem csak abban rejlik, hogy dédelgetett ünnepi találkozóhely, hanem a háztartás egyedi ízlésének kifejezése is, akár királyi és hagyományos megjelenés mellett dönt, akár egy maximalista témájú fával vadítja meg a teret.

Ha idén először dekorálsz, vagy egyszerűen csak változtatsz a dolgokon, szerencsére rengeteg ötlet létezik, amelyek segítenek megvalósítani álmaid. 

Az alábbiakban 17 tökéletes karácsonyfa ötletet válogattam össze neked, hogy otthonod vidám és fényes legyen az ünnepek alatt.

1. TOLLAS BARÁT 

tollas barát karácsonyfa

A hagyományos talmi helyett fontolja meg, hogy fáját tollakkal bolyhosítsa. A trópusok megérintése érdekében a tervező összehajtott pálmaágakat épített be, hogy a pazar strucctollak között élhessen.

 

2. GONDOLKODJUNK CSAK HOMÁR FEJJEL

homár karácsonyfa
  „Mókás a fákat nem hagyományos módon kell megjeleníteni” – állítja egy híres rendezvényszervező. „Rögzítse a fát a falra, vagy akassza fel fejjel lefelé, hogy helyet szabadítson fel és lepje meg vendégeit. Vagy próbálja ki magát egy egyedi témában.” Ebben az esetben a tervező Salvador Dalí megjelenésébe hajlott, a vérvörös fát rengeteg homárral borította, tetejét pedig egy szürrealista Joan of Arc-féle tetővel. 


3. A NARANCS AZ ÚJ ZÖLD 

narancs  karácsonyfa

Egy belsőépítész a szoba meglévő dekorációjával dolgozott, hogy létrehozta ezt a merész sémát. Itt eltekintett a szokásos zöld fa használatától, és egy szemet gyönyörködtető narancssárgával rukkolt elő. Bár fája a maximalista oldalon áll, kontextusában összetartónak érzi magát. „Egy évben csak egyszer lehet fát feldíszíteni, szóval miért ne lennék nagyon merész?” „Inkább egy maximalista fát szeretek, tele színekkel és szeszélyességgel. Azt javaslom, hogy adjon hozzá olyan váratlan elemeket tartalmazó rétegeket, mint a virágok, amelyek a természetes kopasz foltokat teltebbé és fényűzőbbé teszik.”

 

4. FÉNYES ÉS VIDÁM

fényes és vidám karácsonyfa

 „Míg általában a semleges paletta felé hajlok, az élénk narancssárgát választottam, mert lelki szemeimben ez egy vidám szín” – mondja egy belsőépítész. „Évente egyszer szeretek barátokat gyűjteni – már csak azért is, hogy köszöntsem azokat, akikkel elfoglaltságunk miatt elvesztettem a kapcsolatot.”.

 

5. ABSZTRAKT MEGJELENÉS 

absztrakt karácsonyfa

Egy formatervező mindig keresi a nem hagyományos módokat az ünnepi növényvilágának megjelenítésére. Ez a szoborszerű koszorú, amely például a bejáratban a középpontban lóg, nagyon beindítja az ember fantáziáját.

6. EGY PÁCFA!

pácfa karácsonyfa

 „A fa díszítésekor nincsenek szabályok; ez a saját országa, és bárhol élhet” – mondja John Derian tervező. „A savanyúságfa az egyik kedvencem – ez egy német hagyomány.”

7. PINK PERFECTION

pink karácsonyfa

 Valami kevésbé hagyományosat keresel idén? Mit szólnál egy monokróm rózsaszín karácsonyfához? Ami a díszítést illeti, az arany drámai hangulatot ad, míg a sötétebb rózsaszín árnyalatok mélységet adnak a fának.

8. EGY MOOD PILLANAT 

fehér neon karácsonyfa

Alternatív megoldásként párosítson egy teljesen fehér fát élénk, neonszínű díszekkel a feltűnő, modern fókuszpont érdekében.

9. GLITTER-FLOCKED 

flitter modern karácsonyfa

Ashley Lugeno az erős bolyhosodást, a halvány rózsaszínt és a kifinomult fekete-fehér szalagot választotta, hogy modern karácsonyi hangulatot varázsoljon klasszikus dekoratív hangulattal.

10. PIROS ÉS FEHÉR 

piros fehér karácsonyfa

Jen Woodhouse ragaszkodott két egyszerű és szezonális árnyalathoz a hibamentes karácsonyi összeállítás érdekében, amely ünnepi, de mégis kifinomult.

11. EZÜST KINYILATKOZÁS 

ezüst karácsonyfa

Egy nagy adag bolyhosodás – plusz a színben összehangolt díszek – teszik ezt az ezüstfát még világosabbá és ezáltal ünnepibbé.

12. KORTÁRS CSAVAR 

kortárs csavar karácsonyfa


Ha egy rózsaszín karácsonyfát készít, amely fekete, fehér és arany díszekkel és egy hozzáillő faállvánnyal rendelkezik, akkor azt érdemes bemutatni a nagyközönségnek.


13. RAGYOGÓ BABAKÉK 

ragyogó babakék karácsonyfa

Akár a tengerparti dekorációhoz illő tökéletes fát keres, akár csak egy váratlan ünnepi színsémát szeretne, a kék karácsonyfa mindig gyönyörű választás. A bluegraygal származású Kelly Page kék és ezüst üvegdíszeket és arany füzért használt, hogy ezt a fát meglévő dekorációjába fűzze.

14. DÍSZTELEN KARÁCSONYFA 

dísz nélküli karácsonyfa

Egy vékony, dísztelen fa krémfehér szobában talán a minimalista álma. Ez a Dreamy Whites dizájn egy takaróból faszoknyát improvizál, a közelben pedig fehér és kockás harisnyát ad hozzá.

15. VIRÁGZÓ FA

virágos, virágzó karácsonyfa

Nem tudunk betelni a virágok a karácsonyfán trenddel: stílusos és nőies, és tökéletesen lágy tapintást kölcsönöz a világ kedvenc téli fájának. Itt a Delia Creates egy fát rendezett el hatalmas műmagnóliákkal, üveghagymákkal és az ünnep hangulatát tükröző szavakká hajlított aranyhuzallal.

16. ÉLÉNK KÉK 

élénk kék karácsonyfa

Ha a karácsony a kedvenc ünnepe, előfordulhat, hogy egy olyan eltúlzott fa felé téved, amely valóban tükrözi az évszak szeretetét. A képlet, amint azt a Sugar Bee Crafts bebizonyította: óriási díszek, óriás hópelyhek és a fa színe, amely megszegi a normát, ez nem más, mint a téli türkiz.1

 

17. CHARLIE BROWN STÍLUS 

charlie brown karácsonyfa

A végére maradt egy összetéveszthetetlen fa, melyben báj rejlik egy nyamvadt fában címet is viselhetné, De ahogy egykor kedvenc ünnepi animációs filmünk főszereplője tanította, díszítsen egy vékony karácsonyfát egyszerű ezüstdíszekkel, hogy egy kis fának nagy hangulatot adjon, ahogy a Twinkle Twinkle Little Party is tette. Rendkívül szórakoztató.

Te idénre, milyen karácsonyfát fogsz feldíszíteni?