Napjainkban milyen egy modern fürdőszoba dizájn?

A fürdőszoba olyan helyiség a lakásban, ahol apróbb, saját kezűleg történő átalakításokkal is jelentős változásokat érhetünk el. Különféle tárgyak, illetve bútorok cseréjével, faldekoráció megváltoztatásával az eredmény is garantáltan látványossá válik és még egy forró fürdő vagy zuhany is jobban fog esni, főleg télen, amikor kint rendkívül hideg van.

modern fürdőszoba

Nézzük hát, hogy milyen is lehet egy modern fürdőszoba?

Napjainkban a lakberendezők elsősorban a geometriai formákat részesítik előnyben, alapszínekben pedig a neutrális típusúakat. Javasolt minimális dekorációval ellátni a helyiséget, ugyanis jelenleg a letisztult, minimalista stílus hódít és igyekezzünk előnyben részesíteni a természetes anyagokból készült dolgokat.

Mutatósak lehetnek tehát a szögletes formájú tárgyak, választhatunk ilyen tükröt, szappantartót vagy fogkefetartót. A művészet is helyet kaphat a fürdőszobában, éppen ezért kirakhatunk dizájnosabb képeket is a falra. Egy pár darab növényt is célszerű a polcokra felhelyezni, de tehetünk padlótól plafonig érő tükröt is a helyiségbe, hiszen ez is meglehetősen korszerű hatást kelt. Törölközőkben és egyéb tárgyakban is ragaszkodjunk a neutrális színekhez, a lényeg, hogy a dolgok összhangba kerüljenek egymással.

Egy modern fürdőszoba bútor számos módon kiemelhető, például ledekkel is felszerelhető vagy különféle dekorációs elemekkel. Nagyobb átalakítások tekintetében, amikor csempét és járólapot is tervezünk cserélni, javasolt a sötét, monokróm típusúak közt keresgélni. Ehhez a fehérre festett fal bizonyulhat a legideálisabbnak.

Kerüljük a túlzsúfoltságot, gondoljunk csak a „kevesebb több” elvére és figyeljünk a szimmetriára, helyezzük előtérbe az egyszerű formákat.