A jó közérzet, a kreativitás, az inspiráció fenntartása ...

A jó közérzet, a kreativitás, az inspiráció fenntartása a munkavégzés alatt egy fontos vezetői feladat, amit nem lehet az asztal alá söpörni.

„Sok munkáltató gondolja úgy, hogy a design munkakörnyezet kialakításához elég néhány design szék elhelyezése az irodában. Ám ők valójában nem értik, mire is képes a design. A hagyományos felfogás szerint az irodai design és az esztétikus megoldások csak felesleges díszek, amikre akkor költ egy cég, ha túl sok pénze van erre.”

A termelékenységet elősegítő irodakialakítás nélkül ma már nem várhatjuk el, hogy kollégáink a napi munkájuk során teljes odafigyeléssel, fókuszálással végezzék a munkájukat.

bb_300810_02

Tudta?       

A kutatások azt mutatják, hogy a munkahelyi design jóval nagyobb hatást gyakorol a munkatársaidra, mint ahogy azt eddig feltételezted volna. Sőt, szoros összefüggés van a betegállományban töltött napok számának növekedése és az irodai design elhanyagolása között.     

Az Ohiói Állami Egyetem és az Amerikai Egyesült Államok mentális egészséggel foglalkozó intézete (National Institute of Mental Health) kimutatta, hogy a dolgozók sokkal stresszesebbek, ha a munkakörnyezetük rosszul van kialakítva.     

A tanulmány felújított, jobban átgondolt kialakítású épületeket hasonlított össze olyan munkahelyekkel, amelyeket rossz design jellemez. A régi, designt nélkülöző épületek dolgozói stresszesebbek még akkor is, amikor nem a munkahelyükön tartózkodnak. Olyan mennyiségű stressztől szenvednek, amely már növeli a szívbetegségek kockázatát.   

Az egészség szempontjából pedig különösen fontos, hiszen a mentális betegségek mára a betegállományok leggyakoribb okává váltak.

A vonzó munkakörnyezetnek más jótékony hatása is van.

design-wall-mural-office-wall-art-doodles-or-wallpaper

  • A dolgozók, akiknek tetszik a munkahelyük, sokszor jobban meg vannak elégedve a munkájukkal is
  • A munkakeresők majdnem felének állítása szerint az iroda designja befolyásolja, hogy elfogadják-e a számukra felajánlott állást vagy sem.
  • A munkahely designja továbbá hatással van kreatív és kritikus gondolkodási képességünkre is.

„Természetes fény, zajszint, hőmérséklet és levegőminőség: ezek a tényezők hatalmas befolyást gyakorolnak arra, hogy milyen mértékben érezzük magunkat produktívnak, és hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a munkánk iránt” – mondja Tim Oldman, a munkahelyek vizsgálatával foglalkozó Leesman Index vállalat elnök-vezérigazgatója.

Tudta?

A munkahelyi design egy további szempontja, hogy a cég vezetése a környezetet a vállalat márkaimázsának kiterjesztésére is felhasználhatja, mely növeli a dolgozói elégedettséget a céghez való elköteleződést.

A cikk írója: Arató Péter a trendiDEKOR üzletágvezetője

customized-wallpaper-installed-in-office-area

Hozza létre rugalmas munkahelyét a trendiDEKOR-ral még ma


A trendiDEKOR funkcionális, rugalmas munkatereket tervez és épít a termelékenység fokozása és innovatív, előremutató terek kialakítása érdekében az Ön vállalkozása számára.

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a megfelelő döntések meghozatalában, és építsük a jövőbeli üzleti növekedését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot , hogy megbeszéljük munkahelyének az élhető jövőjét!