A tehetség megtartásának a művészete (rövid bejegyzés)

Az új alkalmazottak felvétele költséges üzlet. 

Időbe telik a toborzás, a papírmunka elvégzéséhez szükséges erőforrások előteremtése, és ha figyelembe vesszük a hirdetési, kiválasztási és az egyéb üzleti költségeket, az új munkatársak felvétele komoly pénzkidobást jelenthet. 

Tehát a tehetség megtartása elengedhetetlen a költségek optimális megtartásához.

Mi lehet a kulcsa az emberek felvételének és megtartásának?

Nem a pénzről van szó

 egyedi-tapeta-tehetseg-megtartasa-trendidekor2

Íme egy meglepő statisztikai adat: NEM a fizetés a fő oka annak, hogy az alkalmazottak elhagyják az állásukat. Egy felmérés szerint a munkahelyet elhagyók mindössze 12%-a jelölte meg a magasabb fizetést motivációként. Ha nagy fluktuációval küszködik, az egyéb szükségleteik átgondolásával, átalakításával nagyban megtakaríthatja a toborzási költségeket.

Minden az értékről szól

 egyedi-tapeta-tehetseg-megtartasa-trendidekor3

Az alkalmazottak azt szeretnék, hogy munkájuk során megbecsülve, biztonságban és elégedetten érezzék magukat. 

A boldog, elégedett munkaerő előmozdításához leginkább hozzájáruló tényezők közül néhány:

  • A fejlődés és a szakmai fejlődés lehetősége
  • Elismerés és jutalom egyénileg és csapatban egyaránt
  • Pozitív kultúra a bajtársiasság érzésével
  • Kellemes munkakörnyezet kialakítása

Végső soron, ha azt szeretné, hogy a munkavállalók „befektessenek” a cégébe, meg kell mutatnia, hogy Ön is beléjük fektet, mint emberekbe.

Építse meg és jönnek (és maradnak)

 egyedi-tapeta-tehetseg-megtartasa-trendidekor5

A munkatársai iránti elismerésének kimutatása az otthont átölelő pozitív érzésével kezdődik. Otthon alatt pedig azt a helyet értjük, ahol a munkavállaló és családja sok-sok órát eltölt és feltöltődik.

Hozzon létre olyan irodai környezetet, amelybe az emberek minden nap eljönnek, és ott egy nem negatív lékkörben eredményes munkát végeznek.

Irodai célok

egyedi-tapeta-tehetseg-megtartasa-trendidekor4

Hozzon létre egy szórakoztató területet videojátékokkal vagy csocsóasztallal. Könnyen motiválhat, könnyen nyerhet, ha van helye, és arra ösztönzi a személyzetet, hogy energetizáljanak, és csapatként építsenek kapcsolatokat.

A faldekorációban is találjon egyensúlyt a szórakozás és a fókusz között – gondoljon a világos, élénk színekre és a vonzó egyedi faldekorációkra. 

Az okos, motiváló idézetek kiválóan alkalmasak az alkalmazottak figyelmének a lekötésére, és vannak módok jólétük fokozására a vállalati dekoráció révén. 

Építsen csapatbarát környezetet, amiért érdemes minden nap bejönni dolgozni!

 

Egy kis tisztelet

 egyedi-tapeta-tehetseg-megtartasa-trendidekor6

Nem lehet túl nehéz elérni, hogy az alkalmazottak úgy érezzék, értékelik a munkájukat. Ha Ön valóban értékeli azt, ezért gondolja át, hogyan mutathatja meg egy ezt kicsit jobban, |-> majd még jobban. 

Mert ha a csapattagok tudják, mennyire értékelik a teljesítményüket és tiszteli a céges eredményhez való hozzájárulásukat, akkor nem fognak kisértésbe esni, hogy másutt keressenek munkát maguknak.

A cikk írója: Arató Péter a trendiDEKOR üzletágvezetője

Ha Ön is szeretne erről a támáról egyeztetni velünk, akkor kattintson a díjmenets konzultáció gombra!