Hogyan készítsünk magával ragadó élményt nagyformátumú nyomtatással?

Hogyan készítsünk magával ragadó élményt nagyformátumú nyomtatással?

A magával ragadó élmény az elkötelezettség és a tudatosság egy teljesen új szintjére emeli márkánkat. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a magával ragadó élmények fontosságát, és adunk néhány tippet, hogyan készítsünk egy igazán inspiráló, egyedi terméket nagyformátumú nyomtatással.

nagyformátumú nyomtatás

Mi az a magával ragadó élmény? Miért számít?

A magával ragadó élmény olyan interakció, amely körülveszi a közönséget, és több érzékszervi elköteleződést hoz létre. A magával ragadó élmény megteremtése azt jelenti, hogy potenciális ügyfelei nem egyszerűen csak látnak vagy olvasnak valamit, hanem belépnek egy márkakörnyezetbe, ahol láthatják, megérinthetik, és akár interakcióba is léphetnek vele. A magával ragadó élmények azért számítanak, mert emlékezetes hatást keltenek, ami segít egyedi kapcsolatot kialakítani jelenlegi és potenciális vásárlóinkkal.

Az emberek gyakran elfelejtik a szlogeneket vagy képeket, de mindig emlékeznek egy olyan élményre, amely meglepi őket, és megkérdőjelezi elképzeléseiket arról, hogy mi minden lehetséges a reklámban. Az ilyen típusú – magával ragadó élmény – nyújtása az egyik leghatékonyabb módja a márkaismertség növelésének, és vállalkozását az ügyfelek figyelmének homlokterébe helyezni.

Hogyan készítsünk magával ragadó élményt nagyformátumú nyomtatással?

A nagyformátumú nyomtatás nagyméretű grafikák (más néven szupergrafikák) digitális technológia segítségével történő létrehozásának folyamata. A digitális nyomtatók sokféle felületre képesek nyomtatni, legyen az táblás, vagy tekercses alapanyag. A papírtól, vlies egyedi tapétán át a vinylig és PVC alapú tábláktól, a fán, fémen át a kartonpapírig bezárólag. Így a nagyformátumú nyomtatással készített termékek soha nem látott rugalmasságot biztosítanak számunkra, ha emelni akarjuk a brandünk értékét, termékeink, szolgáltatásaink ismertségét és azok értékesítését. Ráadásul a digitális technológia csökkenti a gyártási időt és csökkenti a költségeket is, ami nemcsak lenyűgöző és gyorsan elkészíthető alkotásokat eredményez, hanem költséghatékony is.

1. Hozza ki a legtöbbet a nagyformátumú nyomtatás sokoldalúságából

Amint azt korábban említettük, a nagyformátumú nyomtatás rendkívül sokoldalú. Legyen szó beltérről, kültérről, vagy vizes helyiségről, létezik egy hordozó és egy nyomtatótípus, amely segíthet elérni kommunikációs céljait, bármilyen merész is. Az öntapadó vinylre (falmatrica) történő nyomtatás lehetővé teszi, hogy olyan felületeket, mint a falak vagy akár a padló is tökéletesen alakítsa a márka népszerűsítéségét.

Néhány nagy formátumú nyomtatási megoldás, amelyet kombinálva magával ragadó élményt teremthet, a következők:

 Akkor is van alternatívája, ha rendezvénye a szabadban zajlik. Valójában a nagy formátumú nyomtatási termékek, mint például a transzparensek és a szabadtéri koncertek, fesztiválok és vásárok alapanyagává váltak.

nagyformátumú nyomtatással készült narancsos dekoráció

2. Legyen játékos

Tudod, hogy kapcsolatot létesítettél a közönségeddel, amikor képes vagy felébreszteni a belső gyermeküket. Végtére is, mi lehet jobb módja az ügyfelek bevonásának, mint a velük való szórakozás? Használjon nagyformátumú nyomtatást, hogy olyan élményt nyújtson, amely a közönség kíváncsi, szórakoztató oldalát érinti.

Íme néhány javaslat, hogyan kell ezt megtenni:

  • Kombinálja a padló- és falgrafikát POS-állványokkal, ahol az ügyfelek kísérletezhetnek és interakcióba léphetnek termékeivel.
  • Használja ki a padlógrafikát, hogy bármilyen területet játszótérré alakítson (képzeljen el például egy ugrálópályát vagy egy labirintust).
  • A kartonból készült állványok és kivágások egyszerű, de hatékony módja a könnyed szórakozás örömteli pillanatának.

nagyformátumú nyomtatás nagyformátumú nyomtatás

3. Meséljen el egy történetet

A történet az a szál, amely összekapcsolja a magával ragadó élmény minden összetevőjét.

Milyen történetet szeretne elmondani?

A cége, márkájának fejlődését? Vagy talán egy sztori arról, hogyan ért el vállalkozása minden esély ellenére egy kimagasló sikert?

Függetlenül attól, hogy milyen történetet szeretne közzétenni, egy szakértő tervezőcsapat segíthet a nagyformátumú nyomtatás során a magával ragadó élmény kialakításában.

egyedi nagyformátumú nyomtatással készült termékek

Az alábbiakban néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan fejlesztheti tovább márkája értékeit, egy magával ragadó élménnyel a nagyformátumú nyomtatás használatával:

  • Az idővonal fala kiemeli a márka fejlődését az idő múlásával, és a közönségnek olyan érzést ad, hogy részt vesz a vállalat történetében.
  • Egyedi tapétával inspirálhatja munkatársait, értéknövelő tereket tud kialakítani és megtudja velük védeni az egészségüket is.
  • Minden olyan terület, ahol üveg található (legyen szó ablakokról, üvegajtókról vagy üvegelválasztókról), előnyös lehet az ablakgrafikák használatára. Rendkívül hatékonyak, olcsók, könnyen telepíthetők és eltávolíthatók.
  • A nem megszokott helyeken történő reklámozás azt üzeni az érdeklődőknek, a vásárlóknak, hogy Ön egy merész, nem szokványos gondolkodó, és tudja, hogyan kell a meglévő kereteken kívül gondolkodni.

A cikk írója: Arató Péter a trendiDEKOR üzletágvezetője


trendiDEKOR by Digitalprint: Kiválóság a nagyformátumú nyomtatásban. A Digitalprint budapesti székhelyű nagy formátumú nyomdaipari vállalat, amely fejlett műszaki képességeiről és innovatív vizuális megoldások létrehozásáról szóló sikereiről ismert.

Ha Ön is készen áll arra, hogy cégét, termékeit a következő szintre emelje a lenyűgöző egyedi dekorációkkal, akkor lépjen kapcsolatba velünk még ma e-mailben (arato.peter@digitalprint.hu), telefonon (+36 30 656 1878), vagy a weboldalunkon található díjmentes konzultáción keresztül .