Miért néz ki másként a monitoron nézett irodadekor, mint a nyomtatott?

Az iroda dekoráció nagyban befolyásolja az ott dolgozók munkamorálját és a betérő ügyfelek cégről alkotott képét. A berendezési tárgyak minősége és megjelenése, a rend mértéke, vagy a faldekoráció az utóbbi csoport esetében nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen lesz az első benyomás. Egy modern enteriőrbe érkezvén sokkal pozitívabb képet lehet kialakítani először bárkiben.

Az irodában dolgozó kollégáknak sem mindegy, hogy milyen környezetben dolgoznak. Sok múlik ezen, például, hogy mennyire szeretnek ott dolgozni, vagy éppen ajánlják-e ismerősüknek az adott helyet. Ez nem csak az elköteleződésükre van hatással, de akár a munkaerőfelvételre is, ami manapság nagy kihívás a cégvezetők számára.

iroda dekoráció

A nyomtatott anyagok – mint amilyenek a különféle plakátok, faldekorációk, falmatricák- elkészítése azonban összetett és nehéz feladat. Az első kihívást az jelenti, hogy a grafikusi szakmának szánt monitorra van szükség, ugyanis a legtöbb esetben előfordul, hogy a monitoron megjelenő színek teljesen másként fognak kinézni, miután a nyomdából kikerülnek az anyagok.

Ez különösen akkor lehet kritikus, ha egy nagyvállalat, vagy például egy startupot alapító személyeket szeretnénk falmatricán megjeleníteni, élethűen. Ilyenkor a portré fotózás csak az első lépés: nyomdakész állapottá kell változtatni az elkészült képeket, többnyire valamilyen színes, érdekes környezetbe beillesztve. Ezt követően mindenképpen színhű monitoron érdemes ellenőrizni a tervezett végeredményt, amely képes pontosan visszaadni azt, amit a nyomda ki fog nyomtatni.

Az sem mindegy, hogy milyen anyagra kerül kinyomtatásra egy ilyen portré. Érdemes jobb minőségű falmatricát választani, amely strapabírósága mellett esztétikusan képes feldobni az enteriőrt.