Nyomtatott üveg a lakás bármely pontjába

Az otthonunk enteriőrjének kialakításakor lehetőségünk van arra, hogy kifejezzük kreativitásunkat, és személyessé tegyük a minket körülölelő életteret. Ennek az egyik legizgalmasabb módja a nyomtatott üveg beépítése vagy felhasználása, ami igen sokoldalúan történhet. Ez az anyag eleganciát, kifinomultságot és játékosságot tud kölcsönözni a ház bármely szegletében.

nyomtatott üveg

De hogyan is készül?

Az üvegnyomtatáshoz nem lézernyomtató, hanem uv nyomtató kell. Ezek jellemzően a komolyabb nyomdákban érhetőek el és megrendelésre készítik a szolgáltatók. Nekünk elég csak kitalálni, hogy mit szeretnénk, a megvalósítást pedig profi szakemberek végzik.

Egy nyomtatott üvegből készült hátfal vagy munkalap lenyűgöző kiegészítője lehet a konyhának. Akár merész és élénk mintát is választhatunk, vagy valami finomabbat, az eredmény egy olyan egyedi és stílusos tér lesz, ahol szívesen töltjük majd az időnket.

A fürdőszobában a nyomtatott üveg használható zuhanyzó- vagy kádburkolatként. A megfelelő kialakítással olyan légkört teremthetünk, amely tökéletesen alkalmas a pihenésre és a kikapcsolódásra egy hosszú nap után. Akár a nyugodt és higgadt dizájnt, akár a merészebb és játékosabb kialakítást részesítjük előnyben, garantáltan fel tudjuk dobni a helyiség hangulatát.

Egy nappaliban a nyomtatott üveg használható mondjuk térelválasztóként is. Ez egy remek módja annak, hogy egy hangulatos és intim teret hozzunk létre, és ketté, vagy több szeletté alakítsuk át a rendelkezésre álló területet.

Ez a fajta dekoráció a hálószobában is nagyon jól használható. Az ágy fejtámlája, szekrényajtók, gardrób elválasztó falai, vagy maga az ablak is készülhet nyomtatott üvegből. Tényleg csak a kreativitás szab gátat annak, hogyan tudjuk felhasználni az ilyen elemeket, de az borítékolható, hogy jelentősen fel tudjuk dobni és személyre tudjuk szabni a területet.

A nyomtatott üveg a lakás bármely pontján jó választás

A nyomtatott üvegfelületek másik nagy előnye esztétikai hatásukon felül, hogy nagyon könnyen tisztíthatóak. Mindössze elég egy rongy és üvegtisztító szer, mellyel óvatosan át lehet törölni hétről hétre a felületeket.

Van egy jó hír azok számára, akik nagyon szeretnék ezt a trendi megoldást az otthonukban megvalósítani, de gyermekeik, vagy éppen házi kedvencük testi épségének védelme miatt elvetik ezt a lehetőséget. A mai modern technológiáknak köszönhetően már ezekben az esetekben sem kell lemondanunk a vágyott dekoráció megvalósításáról, hiszen a nyomatok minden esetben edzett, ragasztott biztonsági üvegre kerülnek. Ezzel a biztonsági elemmel megvédhetjük magunkat és szeretteinket az esetleges sérülésektől, hiszen a speciális hőkezelési és ragasztási eljárásnak köszönhetően megváltozik az üveg fizikai tulajdonsága. Az ilyen beépített rendszerek előnye az ütésállóság, a csavarodás és a hőmérséklet változásokkal szembeni nagyobb ellenállóság. 

Ha minden feltétel adott, akkor a nyomtatott üvegfelületek izgalmas és sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé.