Vállalati fal kialakítása a tudatos élményhez

A munkahelyi jó közérzet minden vállalkozás számára értékes szempont. Tudományosan bebizonyosodott, hogy az alkalmazottak jóléte közvetlenül összefügg a termelékenységgel, és ezért az irodai terek, falak kialakítása, körültekintő megközelítése kulcsfontosságú tényező kell, hogy legyen.
Íme néhány ötlet, amelyek segítenek megteremteni a megfelelő környezetet az egészséges lelkiállapothoz.

01
Ne stresszelje a kollégáit

Ha úgy érzi, hogy túlterheli a munka mennyisége, az árt annak, hogy a napi feladatokat tökéletesen elvégezze. A „Game for business” megtanít bennünket arra, hogy ha rendszeres odafigyeléssel lélegzünk, odafigyelünk a napi rutinra, a nyújtózkodásra, akkor ez segít leküzdeni a felmerülő problémákat, enyhíti a stresszt, és élesebb, produktívabb összpontosítást eredményez.

Az irodában vagy az iskolában használjon falmatricákat egyszerű emlékeztetőkkel, hogy „lélegezz” vagy buzdító közmondásokat. Hozzon létre egy „hálafalat” vagy teret az elért eredmények felsorolására egy törölhető, írható matricával

 

02
Enyhítse a szorongást

A szorongás érzésének enyhítésére egy faldekoráció, a finoman megnyugtató módszerek közé tartozik. Az olyan színek használata, mint a kék – amely bizonyítottan csökkenti a vérnyomást – és a zöld, ami megnyugtatja a háborgó elmét.

A kórházak és a fogorvosi rendellők különösen stresszes helyek lehetnek mind a betegek, mind az egészségügyi szakemberek számára, ezért itt szívesen alkalmazzuk ezeket a színeket és természetes anyagokat.

Tegyen Ön is vizuálisan megnyugtató eszközöket, anyagokat a falakra! A vinil matricákon, faltapétákon keresztül a humoros képek, diagramok és érdekes olvasnivalók is a dekoráció részét képezhetik.

03
Maradjon kiegyensúlyozott 

Minden kapcsolatnak a kapcsolat minősége a kulcsa, legyen az személyes vagy szakmai. Gondolja át, hogyan kapcsolódhat az irodai berendezés az ügyfelekkel, és hogyan ösztönözheti az alkalmazottakat azáltal, hogy segíti őket abban, hogy élvezzék, amit csinálnak, és úgy érezzék, hogy értékes munkát végeznek és hozzájárulnak a vállalat fejlődéséhez.

Motivációs idézetek és mókás képek az irodában egyszerű falragaszokkal érhetők el, míg a játékokkal ellátott közösségi terek, interakcióra és egy kis baráti versengésre ösztönözhetnek.

04
Hygge a léleknek

A dán „hygge” fogalma arról szól, hogy az élet egyszerű dolgain keresztül békét és elégedettséget érezzünk. Egy hangulatos hely kialakítása a pihenéshez vagy a meditációhoz adhat megfelelő teret, az itt töltött idő segítheti a gondolkodást és a személyes megújulást. Az otthonos bútorok, például a babzsákok és a kanapék kényelmes környezetet teremtenek. Egy erdei jelenetet ábrázoló egyedi tapéta hívogató légkört hoz létre.

Ha szeretnénk példát venni a világ legboldogabb nemzetéről, érdemes irodáinkat a természetesség, szépség és otthonosság szentháromságának jegyében kialakítanunk – aztán pedig ne feledkezzünk meg róla, hogy irodáink nemcsak a tárgyaktól, hanem az emberektől lesznek otthonosak, így szakítsunk időt a közös céges „hygge” programokra is.

A cikk írója: Arató Péter a trendiDEKOR üzletágvezetője

Hozza létre rugalmas munkahelyét a trendiDEKOR-ral még ma


A trendiDEKOR funkcionális, rugalmas munkatereket tervez és épít a termelékenység fokozása és innovatív, előremutató terek kialakítása érdekében az Ön vállalkozása számára.

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a megfelelő döntések meghozatalában, és építsük a jövőbeli üzleti növekedését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot , hogy megbeszéljük munkahelyének az élhető jövőjét!